Perşembe, Mayıs 26, 2005

BAMİD Nedir?

Bilen bilir, gecikmiş adalet adalet değil diye.Peki gecikmişini bile elde edemezseniz adaletin, ne yaparsınız ya da ne hissedersiniz!
İşte size ilginç bir hikaye;
1970 yılında T.C. Belediyelerinden Balçova Belediyesi çok çağdaş bir karar alıp ilçenin gecekondulaşmaması için ilçenin hazinede bulunan yaklaşık 1,5 milyon m2 arazisini hazineden devralıp vatandaşa satışa başlamış.Bu arsalar halk tarafından güvenilen belediye satışı düşüncesiyle çok rağbet görmüş ve 5 binden fazla alıcı bulmuş.Bu satışlar 1980 lere kadar sürmüş.
Belediye çok iyi gelir elde etmiş.Bu parayla Teleferik tesisi,Balçova barajı ve 5 yıldızlı Grand Plaza otelini yapmış.Alıcı çok olunca tapu dairesi ödeme makbuzları karşılığında sınırlı sayıda tapu dağıtabilmiş.
1980 malum:( Belediyelerin çoğu kapatılmış ve büyükşehir belediyelerine devrolmuş.Vatandaş bu dönemde hiç muhatab bulamamış. 1993 de Balçova belediyesi yeniden açılır ve kendi evraklarıyla mal varlıklarını peyderpey Büyükşehirden geri alır.Kısmen tapuları vermeye devam eder.Tapusunu alanlar yıllarca vergisini öder.Fakat ne tapusunu alanlar imar alabilir ne de geri kalanlar tapusunu alabilir.
Otoyol geçecek derler yıllarca imar için bekletirler.Sonra Çeşme otoyolu biter ama yine imar çıkmaz.
Sonra birden Olimpiyat Köyü diye birşey çıkar ve 30 senedir imar bekleyen insanların bölgesine 300 bin m2 lik imar planı hazırlanır etrafına hiç bir çalışma olmaz.
Bu arada 1974 dönemi yöneticileri haklıdır o bölgede hiç gecekondu yapılmamıştır.Fakat bölgenin biraz ilersinde yapılan gecekondulara af yoluyla her türlü imkan ve imar verilmiştir.
İşte bütün bu anlattıklarım BAMİD hikayesidir.
Belkide İzmirdeki en uzun ve en kapsamlı çağdaş hukuk mücadelesi devam ediyor.
Detay bilgi ve fikirleriniz için yazın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Mevcut yasalar masum ve yasalara saygılı insanların hatalarını cezalandırmak üzere hazırlanmış görünüyor. Oysa gerçek ve profesyonel suçlular bu yasaları eylemlerini gerçekleştirmek için bir açık olarak kullanıyor.