Çarşamba, Kasım 02, 2005

İnternet Daha Ucuzlamalı

Telekom 1 kasım itibariyle ADSL tarifelerinde indirim ve değişikliğe gitti. Fakat bu tarifler hala yetersiz. Avrupa da bir çok ülke çok daha ucuza çok daha hızlı internet hizmeti sunuyor.Örneğin Almanya'da 1024k bağlantı için aylık ücret yaklaşık 20ytl iken Türkiye'de 512k(sınırlı) internet bağlantı hizmeti 30ytl 'ye satılıyor.
Devir bilgi ve teknoloji devri olduğuna göre dünyanın bilgisi de internette olduğuna göre, hiç zaman kaybetmeden ülkemizde internetin bütün ülkelerden daha kolay daha kaliteli ve ucuz olması gerekiyor.
Aksi halde hızla değişen ve gelişen dünyada geri kalmaktan kurtulamayacağız.Birçok kişi internetin önemini henüz kavrayamamış olabilir fakat gerçekten her geçen gün göreceğiz ki internet artık bir yaşam biçimi olacak.
İnternet teknolojiyi,ekonomiyi hatta politikayı ciddi anlamda etkileyecek bir unsur olarak çıkacak karşımıza.Buna hazır olmak internetin çok yaygın ve hızlı olmasından geçecek.
İnterneti kullanan kişi ve kurumlar zaman içerisinde bu teknolojiyi kullanarak neler yapabileceklerini tespit edecekler.
İnternete yabancı bir toplum olarak kalırsak daha önceki kaçırdığımız (Sanayi Devrimi) gelişmeler gibi bunu da kaçırabiliriz.
İnternet kullanımı artmalı bunun için de çok daha ucuz olmalıdır...

Hiç yorum yok: