Perşembe, Ağustos 17, 2006

Balçova'da tapusu bulunan hak sahipleri (Bamid) evlerine kavuşacak

36 yıllık arsa sorunu bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, 36 yıldır çözüm bekleyen Balçova arsa mağdurlarına müjde verdi. Tapuları olan mağdurlara imar hakkı verileceğini belirten Kocaoğlu, "Tapusu olanlar mağdur olmaktan bir an önce kurtulacaktır. Tapusu olmayanların da sorunlarını bir an önce çözmek istiyoruz. Yoğunluğu Oyunlar Köyü'nden az olmayacak şekilde binalar yaparak bu işi elbirliği ile çözeceğiz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde Balçovalı arsa mağdurları ile bir araya geldi. Toplantıya ayrıca Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği (BAMİD) Başkanı Kahraman Çeliker, BAMİD Avukatı Mustafa Kemal Turan ve Balçova Belediyesi eski Başkanı Saim Katırcıoğlu da katıldı.
Toplantıda konuşan Kocaoğlu, elinde tapusu bulunanların mağdur olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Söz konusu alanda jeolojik etüd çalışmaları yaptık. Arsaların dörtte birinin jeolojik sakıncalı, geri kalanın ise jeolojik tedbirli alan olduğu ortaya çıktı. Eğer zemin etüdleri normal çıksaydı konu İzmir Büyükşehir Meclisi'ne doğrudan gelecekti. Ancak zeminden dolayı özel bir proje yapacağız. Buna göre Oyunlar Köyü'ndeki yoğunluğa yakın bir yoğunlukta yapılaşmayı sağlayacağız. Tapusu olanlar artık mağdur olmaktan kurtulacak. Tapu yerine ellerinde makbuzu olanlar için çözüm ise TBMM'den gelecek yasa ile mümkün olacaktır."

SARP ÖZER (HABER MERKEZİ)-Yeni Asır

2 yorum:

Aziz Guzeloglu dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Aziz Guzeloglu dedi ki...

Merhaba