Perşembe, Ekim 19, 2006

Is Armenian Genocide real?

An idea for Armenian Genocide Pretensiyon:

www.tallarmeniantale.com

Ermeni Soykırım İddaları için bir Amerikalının görüş ve araştırmalarını yukarıdaki adresten okuyabilirsiniz.

2 yorum:

gaykedi dedi ki...

Ermeni meselesi kadar kafamı karıştıran, kırk kafadan kırk ses çıkan nadir konu vardır herhalde...Devletin aşırı miliyetçi ırkçı korosu ve resmi görüşü beni hiç ilgilendirmiyor, çünlü bu dangalaklar bu ülkede kürt olmadığını da iddia etmişlerdi düne kadar...ve gördük çok acı bir şekilde çıktı ortaya milyonlarca kürt olduğu..halen sünni imparatorluk diyanet sistemiyle alevi yurttaşlarımızı aptal yerine koymuyor muyuz laik devlet olduğumuzu iddia ede ede..

Ermeni meselesinde aklımda bir atasözü geliyor, ateş olmayan yerden duman çıkar mı...bu duman nerden geliyor....Soykırımın tanımı Yahudi soykırımından sonra yapıldı, ermeniler bu tarihe kadar sadece büyük kıyım diyorlardı başlarına gelenlere...ve sağduyusuna güvendiğim Murat Belge olayın bugün yapılırsa soykırım sayılacağını söylüyor, peki o zaman neydi ?

Ferhan dedi ki...

"Ateş olmayan yerden duman tütmez." atasözü bu olaya tam uymadı gibi. Çünkü her iki görüşte olanlarda ortada bir ateş olduğunu biliyor.
Fark şuradan kaynaklanıyor.Bir taraf; emperyalizme karşı bağımsızlık savaşının verildiği sırada kendi vatandaşlarından bir kısımın kendi vatanına ve yurttaşlarına, düşman üniforması ile yaptığı zulum karşılığında mecburen zorla yerdeğiştirilmeye tabi tutulduğunu düşünürken, diğer taraf ; kendi vatanlarından durduk yerde kovulduklarını katliama uğratıldığını düşünüyor.
Bana göre de onca düşman ülke ve askeri vatanı işgal etmişken hiçbir aklı salim millet kendi içindeki vatandaşlarını katledecek kadar lükse sahip olamaz.
Gaykedi takma isimli arkadaşın her zaman azınlıktan yana olması erdemli bir davranış fakat objektif olmak daha fazla erdem gerektirir kanaatindeyim.