Salı, Temmuz 12, 2005

Tatil izlenimleri - III


İçmeler sahilinde birçok restoran ve kafe var. Bunlardan Çiçekli Kafe en doğalı. Maliye Bakanlığına ait olmasından dolayı da fiyatları pek turistik değil. Datça da gitmek istediğimiz yerler arasında olduğundan akşamüstü tekrar yola çıktık. Datça yolu bol virajlı güzel manzaralı yollardan biri fakat sürücülere manzaraya fazla takılmamalarını öneriyorum. Daha önceki senelere göre yolun tehlikeli kısımlarını biraz genişletmişler. Bazı yerlerde bir tarafta Akdeniz bir tarafta ege denizi beliriyor. Yol üzerinde karavan ve çadır kampı bulmak mümkün. Biz iki tanesine uğradık ağaçların arasında çok hoş yerler. Huzur isteyenler için çok uygun. Yol üzerinde bir de surf kulübü var. Surf meraklıları dışında kimseye tavsiye etmem.Baktık inceledik malum hep rüzgar hep rüzgar.
Datça’ya vardığınızda Marmaris’ten çok farklı bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Yabancı turist çok az. Yerli turistler ile bölge halkını birbirinden ayırt etmek zor. Birçok pansiyon ve otel var. Hepsinde de yer mevcuttu. Bağlanmaya karşı bir takıntıdan mı nedir bilmem çok gezme arzumuzu yerine getirebilmek için gece konaklamaya hem temiz hem hesaplı bir yer lazımdı. Dört beş yer araştırdıktan sonra denize 100 metre mesafeli Mandalina pansiyon ile iki kişi kahvaltı dâhil 35ytl ye anlaştık.
Gündüz sakin denizinde yüzdüğümüz Datça’ nın gecesi de denizi gibi sakin. Deniz kıyısında yemek yenecek çok yer var. Biz üç tarafı da denizle çevreli öğretmen evinde yedik akşam yemeğimizi. Menü ortalama bir lezzetteydi.
İlerleyen saatlerde, genç olsun yaşlı olsun sahil şeridinde yukarı aşağı sohbetli yürüyüşler gerçekleştiriyor. Biz de öyle yaptık. Sindirim açısından da iyi oluyor.
Gece etrafta eğlence ve müzik mekânı aramak için biraz dolaştık. Malesef bu konuda Datça diğer bölgelere göre fakir. Canlı müzik olarak bir türkü bar bir de rock bar bulduk. Tercihimizi Dadya Dost isimli rock bardan yana kullandık. Liman tarafından merkeze yürürken solda yokuş sonundaki bu bar, içi taş ve ahşaptan yapılmış zevkli bir bina.
Üç kişilik genç bir grup altlarında şortlarla sahne aldılar. Solistin sesi çok iyiydi. Feridun Düzağaç şarkılarını çok iyi yorumladılar. Ama maalesef Mor ve Ötesi ‘nin parçasını bir saat arayla iki kere çaldılar ikisi de vasat bir yorumdu. Geldiğimizde bir avuç insan varken gecenin sonuna doğru oranın müdavimleri olduğu çok belli olan bir sürü insan geldi. Genel olarak iyi bir müzik dinletisinden sonra geceyi sonlandırdık.
Datça’dan her sabah Knidos’a 15-20 ytl’ye tekne turları var. Biz tekne turuna katılmadık. Datça’nın denizinin sabah keyfini de çıkardıktan sonra Marmaris içmelere geri döndük.

Hiç yorum yok: